Physis: Pilates 30 min, Painojen nostelua 45 minuuttia<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aetheris: "Jokaisessa kohtaamisessa meitä koskettaa ikuisen elämän henkäys." Martin Buber

 

En kirjoita kokemuksistani  sexyn ja uuden karhean plondiinin kanssa, sillä tänään tiivistyivät viikon hilpeät kohtaamiset. Olen nimittäin päätynyt kahteen kertaan viikon aikana yllätyksellisesti pöytään täysin vieraiden ja odottamattomien ihmisten kanssa.

 

Noin viikko sitten myöhästyin sateisena iltana bussista samaan aikaan vaaleatukkaisen tytön kanssa. Samanaikainen sadattelumme johti jutusteluun n. kahdenkymmenen minuutin kuluttua saapuneessa seuraavassa bussissa ja edelleen yhteisiin kahveihin keskustakahvilassa. Miehen ja naisen kohtaaminen kohtalon oikusta sateessa ja tuulessa oli kuin naivista Hollywood elokuvasta, joten lähtökohta vuosisadan suhteelle oli pedattu…heh. No ei sentään. Kahvit ja jutustelu oli viihdyttävää ja koko tapahtumaketju oli osoitus siitä kuinka elämä tuo eteen hauskoja ihmisiä ja hilpeitä tapahtumia, ei sen enempää. Toinen samansuuntainen tilanne tuli eteeni tänään ja muutti suunnitelman rauhallisesta oleilusta ja lauantaistelusta. Salilla ollessani olin saanut puhelimeeni viestin, joka alkoi: ”Hi Hyttynen. Are you in town….”. Se oli ruotsalaiselta kollegaltani, johon tutustuin edellisessä projektissa ja jonka kanssa totesimme jakavamme samaan huumorintajun ja ajatusmaailman. Emme ole kuitenkaan tavanneet yli kahteen vuoteen, mutta  nyt hän oli naisystävänsä kanssa pitkästä aikaa Suomessa ja kysyi ehtisimmekö tavata. Ehdotus sopi minulle mainiosti ja lähdin salikasseineni keskustakahvilaan yllätystapaamiseen - jälleen. Kahvilassa hommaan tuli lisää kierteitä: Ruåtsalainen oli soittanut yhteiselle tuttavallemme ja myös hän saapui paikalle. Totesimme olevamme kaikki nälkäisiä ja vaihdoimme osoitteeksi viereisen italialaisravintolan, jossa päädyimme syömään pitkän kaavan mukaisen aterian asianmukaisine juomineen ja puheineen. Ja kyllä meilla oli hauskaa: Tarina aaltoili Suomen ja Ruotsin yhteisestä historiasta ja Helsingin kaupunginosien statuksista eri lentoyhtiöiden ruokatarjoilun tasoon. Lopulta ruotsalaisille tuli kiire lentokentälle ja kaverini oli lähdettävä sukuloimaan. Sessio päätettiin siis n. neljän tunnin jälkeen juuri oikeaan aikaan eli silloin kun kaikilla on hauskaa ja hiprakka huipussaan.

 

Mitä tästä opin…en kai mitään mutta voin taas todeta että Nykäsen Matti oli fiksu mies todetessaan että elämä on ihmisen parasta aikaa.