Physis: Pilates ja 1,5 tunnin kävely rantoja pitkin kotiin<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aetheris: ”Keväällä kaikki kiiltää kivemmin…” – Jäällä Liikkunut

 

Tällä kertaa en kirjoita liikunnasta vaikka seuraavat ajatukset matkalla liikkumaan heräsivätkin. Nyt korjataan täysin puolueellisesti  ennakkoluuloja, jotka  kohdistuvat niinkin harmittomaan asiaan kuin Rakkaaseen Kotikylääni. Kävellessäni muutama viikko sitten kaverini kanssa kotoani Karhupuiston ja Torkkelinmäen läpi Hesarilla olevalle ratikkapysäkille ystäväni ihmetteli kuinka vähän ”hyviä” autoja katujen varsille oli parkkeerattu ja ajatteli (ääneen) sen ehkä johtuvan siitä että parempien autojen omistajat eivät halua pitää autojaan näin rauhattomalla alueella. Edellisen suuntainen kommentti on varmasti pullahtanut monen muunkin suusta, myös minun. Kaverini kommentit tulivat mieleeni tänä aamuna kun kävelin taas samaa reittiä käsittämättömän hyväntahtoisessa auringonpaisteessa ja lauantaiaamupäivän rauhassa ja huomasin kuinka hienoa aluetta nämä kyseiset Helsingin kukkulat ovat. Ratikassa katselinkin sitten kotikulmiani uusin silmin ja huomasin kuinka paljon pieniä hienoja asioita rauhattomana pidetyn Hesarinkin varteen mahtuu: Kaupungin varmasti pienin mutta pippurisin fillarikappa, uusi iiiiso fillarikauppa, lukuisia hauskoja ei-fillarikauppoja (taidekehystämö, joogatarvikekauppa?, ruokakauppoja), vanhuksia, ulkkiksia, nuoria hyväntahtoisia humalaisia, ratikkalinjoja, luistelutapahtuma Brahen kentällä.  Listaa voisi jatkaa ja kaikki edellinenkin tallentui verkkokalvoilleni vain yhdellä ratikkamatkalla ko. katua pitkin.

 

En väitä että Kallio ympäristöineen olisi mitenkään ilman syytä saanut väärän maineen vaan lähinnä minusta tuntuu että se on kuten mikä tahansa kaupunginosa Helsingissä samoine ongelmineen ja hienouksineen. Ja voinhan minä taas perustellusti hymyssä suin kehua Rakasta Kotikylääni sen näytettyä tänään aurinkoiset kasvonsa tyytyväiselle asukilleen. Kun kävelylenkin lopuksi ylitin vielä jäitä pitkin aurinkoisen ja tyynen Siltasaaren salmen ja Merihakakin näytti hauskalta lumisine kattoineen ja jäisine parvekelaseineen niin täytyy laajentaa hajatelmani oivallisesta asuinalueesta koskemaan koko kevätaurinkoista Suomea - Ugh.