Physis: Tänään ei taida tulla liikuttua aktiivisesti

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aetheris: " On silloin vaikeaa, kun yksin taivaltaa saa …"  - Rauni Kouta

 

Pohdimme eilen noita yllä olevia Toivo Kärjen kääntämiä sanoja Erittäin Merkittävän Henkilön kanssa ja piti ne tuohon laittaa kun se löysin. Tottahan on että sanat laulussakin sitten vähitellen rupeavat kulkemaan hurmion suuntaan - niin kuin elämä issekin.

 

Muttamutta asiaan.  Ryhdyin kirjoittamaan kesken aamutuokion kun tuijotin (jälleen) hivenen happivajeisena TV-shopia, joka aiheutti minulle reaktion. Ruutu on täynnä virityksiä, jotka tekevät liikkumisesta helpompaa, tehokkaampaa ja hiettömämpää: Great, awesome, excellent. Okei amerikkalaiset ovat kehittäneet fast- food ruokalat mutta pitääkö sama mauttomuus ja hajuttomuus laajentaa myös liikuntaan ja luoda fast- fitness. TV-shopin vehkeissähän on kyse enemmän laihduttamisen helpottamisesta kuin liikuntaharrastuksesta tyyliin: Tämän vehkeen avulla saat sexyn vyötärön ja voit alkaa käyttää lantiofarkkuja vain viidessä päivässä. Mutta ei - ei liikunta voi olla hietontä, hajutonta ja huomaamatonta. Jos se olisi niin sitä voisi kai kutsua TV:n katseluksi. Voin sanoa TV-shopin uber- kireälle vain 3 minuuttia päivässä vyötärövatkainta käyttävälle kunto-ohjaajalle että tykkään omasta pakistani vieläkin enemmän kun olen sitä vuosikaudet kiristellyt hikoillen ja välillä himpan kärsienkin. Kroppani on siis luomu vai pitäisikö sanoa että ainakin slow-tainingin tuotosta. Niin ja olen vielä kovin tyytyväinenkin vaikka käytän liikuntaan aikaa keskimäärin yli 3 minuuttia päivässä.

 

Joku elämän coach on kirjassaankin sanonut että ihminen kehittyy vain kun hän pystyy olemaan oman henkisen tai fyysisen mukavuusalueensa ukopuolella. Omien kokemusten pohjalta lausahdus on faktaa. Jään pohtimaan tänne sunnuntaiaamuiselle mukavan pehmeälle sohvalleni, kuinka paljon kehityn ihmisenä jos pystyn jatkamaan TV-shopin katselua vielä toiset 30 minuuttia.