Physis: 30 min pilates + 30 min uintia

Aetheris: "A spirit, too, needs needs fuel. It can run dry." -Ayn Rand

Olo on kuin kuninkaalla - elämän pienistä iloista. Tänään on ollut päivä, joka on mennyt ylös ja alas mutta selvästikin suunta on ylöspäin.

Sain vihdoinkin käsiini joa aiemmin mainitsemani The Fountainheadin, joka ei ole kaikista lukemistani kirjoista hyttysmäisin. Mutta merkit ovat sellaiset että ko. kirjasta saattaa tulla kovastikin hyttysmäinen kirja tai ainakin se on jo pistänyt ajatukset liikkeelle mm. objektivismista, jota kirja kovasti tuo esiin. Kun tuon wikipedian selityksen objektivismista lukee, niin ajatusmalli tuntuu kovin kylmältä tai ainakin insinöörimäiseltä. Jotenkin se tutulta kuitenkin tuntuu sillä analyyttiseksi ja insinööriksikin minua ovat ihmiset kutsuneet. Muttamutta siltikin usakallan väittää että hyttysmäiseen objektivismiin liittyy aina myös tuima luottamus omaan intuitioon, joka ajoittain ohittaa myös insimöörimäiset faktat. Uhg.

Edelläolevan perusteella on täysin selvää että olen ollut tänään uimassa. Kauhominen stadikalla antaa, nimittäin oivalliset puitteet hämmentävien ajatusten kehittelyyn. Vaikka tänään radat olivat kovin täynnä ja välillä ajatus täytyi keskeyttää käsien kutitellessa edellä uivan jalkapohjia. Voisin melkein väittää että ihmiset ennakoivat lämpimän jakson päättymistä ja kansoittivat stadikan vielä kun kesäilta oli aurinkoinen, lämmin ja kaunis. Tämänpäiväinen pilateksen ja uinnin yhdistäminen on muuten hyvin toimiva setti: pilates aktivoi mukavasti kropan mutta ei sitä kuitenkaan kokonaan uuvuta. Uinnissa voi sitten aktiivisesti käyttää koko kropan ihaksia ja samalla puristaa ihan hyvät sykkeetkin....taitaa olla siis yksi niistä harvoista lajeista, joissa tulen oivallisen loistavalle tuulelle vaikka iholle jäävän hien määrä on säälittävän pieni. Suosittelen yhdistelmää kaikille, jotka kropastaan uusia lihaksia haluavat löytää. Allekirjoittaneen löytämiä uusia lihastuttavuuksia tänään olivat ne pienet lihakset leveiden selkälihasten ja rintalihaksen väslissä - vähän niinkuin kylkiluiden päällä. En löytänyt lihaskirjaa kirjastostani, mutta joku fiksu varmaan tietää nimenkin näille lihaksille.