Physis: Venyttely 45 min

Aatoshetki: Lokakuinen joulu, joka tuli mieleeni makoillessani piemennetyn aerobicsalin lattialla: Liikenteen valojen heijastukset seinillä näyttivät kynttilän loisteelta. Huoneessa soi rayhalllinen musiikki.

Hyvän mielen voi saavuttaa monella tavalla. Kuluneen vuorokauden aikana minulla on ollut liikunnan seurauksena oivallisen raukea olo kahdesti. Olon tuottanut liikunta on ollut kuitenkin täysin toisistaan poikkeavaa. Eilen illalla oli pitkästä aikaa pimeässä huoneessa spinnaamassa. Palautuminen viikonatakaisesta marasta oli lauantain fiiliksistä huolimatta sujunut hyvin ja oli ilo polkea, ohjaajakin tuntui olevan vauhdissa. Tunnista tulikin hikinen mutta ei liian rankka ja lopputuloksena saatoin puristella likomärkää paitaani kuivaksi tyytyväinen virne naamalla. Todella nautin hetkestä. Tänään puolestaan olin venyttelemässä, joka painottui venyttelyn lisäksi rentoutumiseen. Tunnin äänimailma hiljaisine sävelkulkuineen vahvisti osaltaan rentoa tunnelmaa. Oloni oli alkulämmittelystä lähtien rento mutta keskittynyt.

Molempina iltoina olo oli siis oivallisen hyvä vaikkakin toisistaan poikkeava. Spinnistä seurasi endorffini-huuruinen humala, jota höystivät väsyneet lihakset ja hiljalleen rauhooittuvat sydämenlyönnit. Venyttely ja rentoutuminen puolestaan tasoitti lihasmuhkuroiden lisäksi sisäiselle pururadalle kasaantuneita töyssyjä ja päästi ajatukset lentoon. Fiiliksiä ei voi keskenään verrata mutta ne molemmat ovat yhtä tervetulleita kroppaani ja pururadalleni.