Physis: Lenkki 30 minuuttia höyhenen kevyesti. Kävin kokeilemassa, miltä juoksu tuntui ja hilipeää oli. Tuntui kuin olisin menettänyt roimasti painoani ja askel oli sen mukainen. Lennokkaasta askeleesta huolimatta lyhyt oli tänään päivän teema.

Tämä päivä olkoon kokonaan Aatoshetkeä niin iloisesti ajatukseni tänään liikkuivat. Keksin muuutama päivä sitten opetella E. Leinon värssyn. Alkujaan ajatus sanelman opettelusta taisi olla täysin suosrituslähtöinen. Mielestäni on hauskan kutkuttavaa pystyä lausumaan sanasarja selkäytimestä koska vain ja missä vain. Harjoittelu on ollut hauskaa: Rivi riviltä, säe kerrallaan enemmän ja enemmän, kuten mikä tahansa hikisuoritus. Tänään Rakkaassa Synnyinkauppungissani kävellessä huomasin miettiväni sävyjä ja tunnelmia sanojen takana, jotka kertovat niin paljon enemmän kuin nopeasti lukemalla voisi huomatakaan. Toisaalta riimi kuvaa suomalaisen luonnon piilotettua kauneutta, jota voisi sanoa vaikkapa tasaisuudeksi tai hämäryydeksi. Se piilottaa sisälleen kuitenkin pieniä helmiä, jotka löytää vain pysähtymällä ja halulla nähdä ja kuulla. Riimi taitaa kuvailla myös suomalaisen luonteen stereotypiaksi paisunutta kaihoa ja hiljaisuutta. Leiskan sanoja pyöritellessäni väitän hänen osunneen sylttytehtaasen ja kuvaavan suomalaisen luonteen iloa ja hurvellusta, joka ei ulospäin juuri näy. Sanojen ja niitä kiehtovamman taustan kautta pohdin taas omia tekossiani uudesta näkökulmasta.

Olen pitännyt liikunnasta aina - ja kovasti. Pienin askelin liikunnan takaa on kuitenkin eteeni avautunut maailma, joka on itse suorittamista laajempi ja syvempi. Itse suoritus, oli se sitten tunti paikoillaan polkemista tai painojen nostelua, on vain kuori ja heijastuma suuremmmasta. Syön hyvin jotta jaksaan liikkua. Juon, juhlin ja ajatukssiani perusteellisesti nollaan, jotta mieleni taas jaksaa kehoani eteenpäin ruoskia. Viihdyn ihmisten seurassa, jotka pyrkivät itseään kehittämään ja sitä kautta huomaamattaan ajavat minuakin eteenpäin. Liikkunta on on vienyt minut tilanteisiin , joissa olen voinut rikkoa ommia rajojani. Toisaalta halu koetella omaa suorituskykyä on laajentunut liikkunnan ohi työelämään ja henkilösuhteisiin. Liikkuessani kuvastan sitä, mitä todella olen.