Physis: Lenkki 45 min.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ajatushetki: Näkymä Vaskilahden satamasta kohti etelää ja Suvisaaristoa. Mela kannella, toisessa kädessä juomapullo ja suu täynnä Snickersiä…Espoon saaristo näyttäisi kuuluvan kokonaan minulle, muita vesilläliikkujia ei maisemassa näy…ainoastaan toisiaan härnäävä lokkipariskunta.

 

Kauden avaus takana. Lauantaina kesän ensimmäinen melonta; aloitin kauden maltillisesti Larun kierrolla. Keli oli aurinkoinen ja lämmin. Tuuli kävi jostain luoteen ja pohjoisen välistä, mikä teki minulle virkistävän yllätyksen Melkin pohjoispuolelta alkaneella lenkin loppusuoralla. Melkkiin asti melonta oli mukavan kevyttä totuttelua leppoisan puuskittaisessa tuulessa. Lauttasaaren ja Ruoholahden muodostamassa tuulitunnelissa pohjoinen tuuli kuitenkin kanavoitui ajoittain räyhäkkääksi ja kauden avaus päättyi perusteelliseen vääntöön – mukavaa. Lämpömittaria en reissulla vedessä uittanut, mutta veden lämpotila oli varmasti joissain viiden ja kymmenen celsiusasteen välillä. Kuivapuku ja pipo pitivät kropan lämpimänä mutta vain neonpren- rannekkeilla suojatut kädet pääsivät kohmettumaan. Onneksi säästyin kuitenkin jo surulliseksi perinteeksi muodostuneelta kaudenavausmelonnan jälkeiseltä vilustumiselta. 

 

Sunnuntai-iltana osallistuin vielä hikiseen ryhmäpodaus sessioon, jonka piti ällistyttävän pelottava mutta nuori ohjaaja. Koskaan en ole ryhmäliikuntaohjaajan suusta kuullut yhtä aggressiivista ja kovaäänistä karjahtelua. Hilpeää…. Tunnilla kävi mielessä mm. ajatus ohjaajan perisuhteesta ja siihen liittyvästä kommunikaatiosta…heh. Vielä kun lisään tapahtumien listaan lauantaisen Amerikka-henkisen mässäys- ja kokkaus session pirtelöineen, hampurilaisineen, ranskalaisineen ja juustokakkuineen niin voin sanoa viikonlopun olleen oikein muikea.