Physis: Työmatkapyöräilyä  60 min.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olemme suuntaamassa korkeatasoisella seurueella Ruotsin erämaihin, joissa mm. kompassin on sanottu näyttävän omiaan. Alue on lisäksi lähes kokonaan tunturi ylänköä, joten huonolla säkää suunnistaminen ja paikantaminen on siellä vähintäänkin haasteellista. Edellä kuvatuilla perusteilla hommasin itselleni GPS- paikantimen, jota piti lauantaina päästä merelle kokeilemaan.

 

Testikeli oivallinen: Aurinkoa, pirteää tuulta, virkistäviä aaltoja sekä pärskeitä. Kilometrejä tuli satelliitintarkalla mittauksella 18,6 kilometriä ja koneeseen ensimmäiset reittipisteet: Soutustadion, Varsasaari ja Käärmeluodot. Ensituntuma koneesta oli että se on oivallinen juuri siinä, mihin sen olen hankkinut eli tarkassa paikantamisessa. Suunnistamisessa ja navigoinnissa vempeleen en juuri huomannut lisäarvoa tuottavan. Lisäpointseina suorittajaihmiselle saan nyt halutessani satelliitintarkat reittipituudet, kokonais- ja liikeajan keskinopeudet sekä maksiminopeudet. Hilpeää olikin huomata että paluumatkan kevyessä surfissa saavutin viidentoista kilometrin huipputuntinopeuden, enpä olisi uskonut. Keskinopeudeksi vasta-, sivu- ja myötätuulta sisältäneellä reitillä tuli 6 kilometriä tunnissa. Ainoa miinuspuli lenkillä oli se että hommasin lenkillä kevyen vilustumisen, taisin olla liikaa kesäfiiliksissä ottaessani loppumatkasta tuulisuojat pois melasta.

 

Sunnuntaiaamuna heräillessä totesin neljän liikuntapäivän ottaneen veronsa kropasta ja päätöslepopäivästä oli helppo tehdä vaikka edellisillan suunnitelmissa oli vielä retki itäisille saarille reittimerkkejä koneeseen merkkaamaan. Jätettäköön ne ensiviikonloppuun jonka vietän edelleen aerobic-leskenä saaria kierrellen…hih.