Physis: Eilinen meni venytellessä tämä päivä palautellessa. Jalat tuntuivat vierailta ja poissaolevilta koko viikonlopun ja tämän vuoksi tänään on hikoilun osalta vapaata. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Hommasin työmatkalukemiseksi muutama viikko sitten Richard Dawkinsin kirjan The God Delusion kirjassa olen vasta puolessa välissä mutta se on antanut paljon ajatusten ruokaa mm. lenkkien viihteeksi. Häkellyttävän herkullista lukea sujuvaa tekstiä, jonka kirjoittaja edustaa täydellisen puhdasta faktoihin perustavaa tiedemiesajattelua. Onneksi kirjan aihe tuottaa kirjoittajan mielipiteiden vastapuolelle läjäpäin argumentaatiota, joka ei perustu (tieteellisiin) faktoihin…. mielenkiintoista. En ala tähän omaa jumalkäsitystäni ja uskoani kuvaamaan mutta totean että henkilökohtainen mielipide aiheesta minulla on. Uskallan myös suositella kirjaa ajatusten mausteeksi ja maailmankuvan säätämiseksi kaikille, jotka ovat jo oman mielipiteensä aihealueesta muodostaneet.

 

…Hommasin muutama viikko sitten myös toisen kapistuksen puhtaasti fyysisen maailman kuvien valottamiseksi: Ostin digijärkkärin. En pidä itseäni valokuvaajana mutta järjestelmäkameran suomat lukemattomat säädöt ja mahdollisuudet ovat pitkään kiehtoneet mieleni insinööriosaa. Tähän asti olen leikkinyt analogisella järjestelmäkamerallani, jossa säädöt ovat olleet suurin piirtein yhtä laajat mutta kuvaustulosten ihmettely on edellyttänyt filmin kehitystä. Kuvauksen ja kehityksen välisen viiveen vuoksi susi-kuvien määrä on ollut melkoinen ja oppimiskäyrä on ollut vähintäänkin loiva. Digikameralla homma on toista maata: Aukko- ja valotusaikasäätöjen vaikutukset ovat nähtävissä näytöltä välittömästi ja filmin herkkyyttä voi vaihtaa koska tahansa. Jo parin intensiivisemmän räpsyttelysession jälkeen kameran säätäminen on tavoitteellista, eikä vain kokeiluun perustuvaa. Eilen törmäsin vielä muutamiin hilpeisiin ominaisuuksiin, jotka ovat aitoja lisäyksiä entiseen vekottimeeni verrattuna.  Ensinnäkin valotuksen automaattinen haarukointi siten että voin ottaa kuvasarjan jossa automatiikka muuttaa valotusta asetusten mukaisesti – helppoa. Toinen hauska nippeli on kuvaaminen ja kameran säätäminen etänä tietokoneen avulla – Heh vihdoinkin sain koneeseeni kunnon nettikameran, josta ei tehot ja säätövara lopu kesken. Ja yksi varma lopputulos tästä kaikesta on että kotikoneeni kovalevy on alkanut täyttyä ennennäkemätöntä vauhtia. Lienee syytä säätää seuraavaksi kuvien laatua.