Hyvää Huomenta Kallio. Pitkät työpäivät ja hikinen liikunta vaativat veronsa. Nukahdin kotiin tultuani ja heräsin klo 21 jälkeen.

Sain Tähtisilmältä tänään hauskan piristeen työpäivääni. Siis muutama sana rakkaasta kotikylästäni Kalliosta ja kalliolaisista, sillä  moni tuttuni on ihmetellyt miksi asun Kalliossa. Minun, menestyvän ja komean akateemisen vapaaherran, pitäisi asua muiden lajiteverieni kanssa väljemmillä ja vihreämmillä alueilla ja huomattavasti lähempänä Kehä III:a. Kalliossahan on kuulemma likasta, meluisaa ja vaarallista. Olen kai kuurosokea tai naivi kun en ole edellisiä havainnut. Mielestäni Kalliossa vallitsee henki, jota muissa kaupunginosissa en ole huomannut: Täällä elävät sujuvasti sekaisin nuoret ja vanhat, syntyperäiset ja muualta muuttaneet suomalaiset sekä työttömät ja ylityöllistetyt. Ja kyllä täällä on myös humalaisia ja varmasti myös muiden aineiden käyttäjiä, mutta niin on myös muissa kaupunginosissa.

Olen ollut onnekas sillä olen saanut viettää aikaa myös Espoossa ja nauttia espoolaistyttöjen suloisuuden lisäksi myös Espoon vihreydestä ja luonnonläheisyydestä. Positiiviset kokemukset espoolaisuudesta vahvistavat kuitenkin myös kalliolaisuuden positiivisia puolia. Onhan Kallio kylä keskellä pienen tasavallan pientä pääkaupunkia ja autottoman kulkijan kokemat kävelyetäisyydet kotirapultani ovat suurinpiirtein seuraavat:

  • Etäisyys lähikauppaan 10 sekunttia
  • Etäisyys lähimpään Baariin 20 sekunttia
  • Etäisyys lähimpään teatteriin 2 minuuttia
  • Etäisyys torille 5 minuuttia
  • Etäisyys 3. lähimpään teatteriin 7 minuuttia
  • Etäisyys uimarannalle 10 minuuttia 
  • Etäisyys liikuntakeskukseen: 13 minuuttia
  • Etäisyys konserttisalille / oopperaan <20 min

Ja kyllähän siitä aikuisten lelukauppoja ja tosimiesten hieromaputiikkeja on myös muutaman minuutin kvelymatkan päässä mutta herrasmiehethän eivät niisä käy. Ja kyllä myönnettäköön myös että Kallio ei ole paras paikka lapsiperheelle. Mutta jos minä perheen ympärilleni saan muutamme yhdessä Lautasaaren vapaavaltioon tai ehkä jopa kauas yli siltojen ja suuren veden, vihreille nummille Tapiolan honkien huminaan.