Eilen se vihdoin tuli – Pyörä: Vaalea, siro, kevyt ja solakka runko, jonka etuosaa on höystetty hiilikuituisella haarukalla. Talvista kulkua vakauttavat kuvioidut renkaat, joista etummaisen suuntaa vakauttaa vielä n. 100 nastaa. Moottorin voiman värähtelevistä lihaksista tiehen välittävät lukkopolkimet, kaksirattainen keskiö, ketjut ja takapakan kymmenen ratasta. Vaihteiden hallinta on integroitu maantie-mallisessa ohjaustangossa oleviin jarruihin. Perusolemukseltaan blondin pyörän älykkyysosamäärää kasvattaa muikean insinöörimäinen ajotietokone, joka kertoo perus ajomatkan ja nopeuden lisäksi mm.: Keskinopeuden, nopeuden suhteessa keskinopeuteen, poljennon, keskipoljennon ja niiden keskinäisen suhteen, ymym..  Aiettä on hauskaa olla insinöörihenkinen fillarifani. Tänään piti jo pyörällä töihin mennä mutta minulla olikin merkittävä tapaaminen keskustassa, joten täytyy siirtää myöhemmäksi. Harmillista on se että lähden kahdeksi viikoksi kouluttautumaan ja fillarin joudun siksi ajaksi kotiin jättämään.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Toivonpa että saan työmatkapyöräilyn hyvin käyntiin. Tuoreena DInsinöörinä poljin vuodet ympäriinsä silloiseen työpaikkaani ja aerobinen hikoilu tuli silloin vähän niin kuin ilmaiseksi. Nykyisessä duunissa mahdollisuudet työmatkapyöräilyyn tuntuvat olevan oivalliset kun asiakasprojekteja pyritään tekemään mahdollisimman paljon toimistolta ja toimisto on pyöräilyn puolesta hilpeästi sijoitettu ja varusteltu. Voin hyvillä mielin kevään myötä sitten hikisessä kopissa paikoillaan polkemista vähentää…ja olisipa hauskaa osallistua taas vaikka Pirkan Pyöräilyyn.

 

Asiasta kottikärryyn: Aloitellessani uutta jobiani, minulle tarjottiin työsuhdeautoa ja kerroin autottomuudestani ja vähäisestä tarpeestani autolla ajoon. Huomasin että yhtenä syynä (vähäisen tarpeen lisäksi) autottomuuteeni ovat ekologiset syyt, kevään ilmastonuutos hypetyksen myötä olen huomannut että voin vaikuttaa tällä täysin itsekkäällä hikihegemonialla ja fillari- fanituksellani myös asioihin, jotka ovat yleisemmälläkin tasolla tavoittelemisen arvoisia – Maailma Pelastuu.