Olin tänään melomassa. Ei - en merellä vaan uimahallissa. Nyt saa hymyillä ja hymähdellä: Uimahallimelontahan vastaa lähinnä telttailua urheiluhallissa. Hallimelontaa muutaman talven harjoitelleena rohkenen kuitenkin sanoa että se on hauskaa ja hyödyllistä. Reskutustekniikoiden, tuentojen ja eskimopyörähdysten harjoittelu 26 asteisessa kloorivedessä on ajoittaisesta silmien kirvelystä huolimatta huomattavasti miellyttävämpää kuin vastaavat manööverit sameassa ja 12 asteisessa merivedessä. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Melonta on ollut yksi suosikkilajeistani nyt noin viisi vuotta vaikka viimeisen kahden kesän aikana melonnan hikiviivan pituus on ollut vaatimaton ja melanheilutus on painottunut lähinnä uimahalliin ja kevätjäiden seassa polskutteluun. Ihastukseni melontaan poikkeaa kovasti suhtautumisestani muuhun liikuntaan sillä en tavoittele melonnalla äärimäistä rasitusta ja sitä seuraavaa hyvänolontunnetta, mikä hämmentävän usein on hikoiluni lopputulos. Melonnassa minulle tärkeää on  fiilistely ja rentouttavan merkityksetön oleilu. Olenpa siinä oleilun sivussa oppinut tunnistamaan muutaman uuden lintulajinkin. Voisin sanoa että melonta on  näköaloja avartava vastakohta muuhun liikuntaani: Syksyllä ja talvella spinni-pyörää endorfiinihuumassa rääkätessä huomaa kuinka hienoa ja tärkeää on liikunta ilman hikeä ja kyyneliä 'ala  lilluminen aurinkoisella Seurasaarenselällä. Edellisestä saan  hataran aasinsillan myös työ- ja parisuhdemaailmaan: Viikkojen ylityöputki lisää kummasti tavallisesti niin huomaamattomien tiistai-iltojen arvostusta. Vastaavasti parisuhteessa kaverin ja taisteluparin  ihastuttavanihmeellisenrakastettavat puolet todella huomaa silloin kun kaveri ei vieressä olekkaan.

 

Muttamutta takaisin melontaan. Tänä kesänä melontakertoja kertyi vain yhden käden sormilla laskettava määrä, eikä yksikään niistä ulottunut Villinkiä edemmäs. Kuitenkin kaikki kajakissa vietetyt kerrat olivat hienoja ja muistettavia. Esimerkkeinä Tähtisilmän kanssa tehty sateisen kostea yhdistetty piknik- ja juhannusristeily krapulaisten juhannusjuhlijoiden asuttamaan lähisaareen tai vanhan pelikaverin kanssa suoritettu tasapainoton (Minä <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />75 kg Kaveri 105 kg) kaksikkoristeily Lauttasaren ympäri.