Physis: Spinni 55 min

Aatoshetki: Virkistävä kahvihetki keskellä viikkoa. Lomahetken voi pitää ilman vapaapäivää ja lomalentoja kaukomaille. Tärkeintä kompaktin miniloman jäjestämisessä on seuran ja kohteen valinta - niiden täytyy osua kohdalleen.

Muistelin jo viikolla aloittaneeni tämän tekstilaatikon kirjoittamisen noin vuosi sitten. Eilen asian arkistosta tarkastin: Tänään on kulunut vuosi ensimmäisestä tekstistäni tähän osoitteeseen. En ruvennut koko vuotta tekstien kautta läpikäymään mutta paljon on tähänkin vuoteen mahtunut: Surua ja iloa, lähentymistä ja etääntymistä, oppimista ja opettamista sekä hikeähikeäjahämmennystä. Alunpitäen taisin mainita kirjoittavani liikkumisesta ja siihen liittyvistä asioista. Myöhemmin huomasin kuinka hyvin tämä puolijulkinen kirjoittelu selkeyttää ajatuksia. Nyt kun kelaan vuotta taaksepäin, pitää tuo jälkimmäinen entistäkin perustellummin paikkansa. Oman liikuntani pystyn sujuvasti analysoimaan taulukoiden kautta mutta hikifiilisten ja -ajatusten purkaminen pelkän taulukkolaskentaohjelman kautta on hiukan haastavampaa...saati sitten ulkoliikunnallisten hajatelmien ähmistely.

Yhä voimakkaamin liiikkumiseni on siirymässä suorittamisesta ja kilometien laskemisesta kokemukseliseen tekemiseen. Kokemuksellisen liikkumisen mekityksen huomaan kun katson kulunutta vuotta taaksepäin. Muistan kyllä yhtenä massana hikisen riemakkaat poljennut pimeissä huoneissa ja tasaiset tunnin lenkit ympäri Helsingin niemeä. Mieleenpainuvina yksittäisinä Kokemuksina mieleeni ovat kuitenkin jääneet mm. Aurinkoisenhikisentuulinen pyöräilypäivä Helsingistä Kotiseuduille, sateessa juostu nelituntinen vantaalla tai lomanavaus melontapiknikillä. Niin ja onhan se omien rajojen venyttely edelleen yhtä hauskaa - perjantaina ostin hämmentävän läjän levyjä artisteina: Frank Sinatra, Vesa-Matt Loiri, Ella ja Aleksi sekä Leonard Cohen....mukavaa.