Physis: Lenkki 30 minuuttia

Aatoshetki: Talven ensimmäisen pyrypäivän tunnelmat Tokoinrannassa: Lumen peittämät lehdet, jalkojen alla nariseva lumi ja vedessä räpistellyt sorsa ja rannalla tuskastellut lenkkeilijä. Rannan vakiasukkaat olivat lähteneet jo suojaan talvehtimiseuduilleen.

Eilinen punttisali maastavetoineen ja kulmasoutuineen tuntui vielä hiukan kropassa mutta pääsin kuin pääsinkin lenkille. Talven ensimmäinen lumipyry ulottui vihdoinkin myös tänne syrjäisille rannikkoseuduille, minkä kunniaksi lähdin lenkille. Urheilusuorituksena lönköttely oli tuskaista ja taisi sen hyötykin jäädä kyseenalaiseksi. Kokemuksena pyrähdys ansaitsi kuitenkin paikkansa. Olen aina tykännyt juosta jollain tavalla ääriolosuhteissa, oli se sitten kova pakkanen, rankkasade tai helle. Ja talven ensimmäinen pyrypäivä ansaitsee aina oman lenkkinsä, oli se sitten lyhyt pyrähdys tai nautinnollinen hankitaivallus.

Töistä lähtiessä kadut olivat käytännössä jäässä, mikä hiukan jännitti lenkille lähtiessä. Pelko oli onneksi turha sillä Asicasit pitivät miehen hyvin tiellä. Päällä lämpökerrasto, fleece ja tuulenitävä kuori niin olo oli kuin millä tahansa syyslenkillä. Mieeen tulivat viimetalviset kirpistelevässä pakkasessa juostut lenkit pitkin Helsingin merenrantojen jäitä. Tästä on hyvä lähteä talveen, oujee.